3 Banden Toernooi Cafe de Sooshoek

Programma 3 Banden Toernooi

FB_IMG_1422904356252-1.jpg

De finalisten zijn bekent.

12-02-2015 - Door: Peter Seymour

 

Richard Stuurman kent de kracht van Bab Honig, maar acht zichzelf niet kansloos -foto Peter Seijmour.

Richard Stuurman kent de kracht van Bab Honig, maar acht zichzelf niet kansloos -foto Peter Seijmour.

Het was ongemeen spannend afgelopen zaterdag tijdens de laatste ronde van het Sooshoek driebanden toernooi.

 

In de poule des doos moesten Erik van Vliet en Michael Joosten toezien hoe Rob Smit zich met een betere moyenne wist te plaatsen achter de ongenaakbare Dolf Heijmans. Heijmans liet eerder al weten dat iedereen van iedereen kon winnen in deze poule en hij kreeg gelijk.

 

Vincent Steijger wordt door velen als kanshebber gezien voor de titel -foto peter Seijmour.

Vincent Steijger wordt door velen als kanshebber gezien voor de titel -foto peter Seijmour.

In poule B wisten Vincent Steijger en Peter Heine zich te plaatsen ten koste van Imco Root, Ron Schram en Jody Klomp. Opmerkelijk was de winst van Root op Steijger, waarop niets viel af te dingen.

 

In poule C wist Hajo Glandorf zicht te plaatsen ten koste van het boegbeeld van bv ‘t Laantje Charlie Kingma beide biljarters verzamelde 5 punten maar Glandorf speelde een betere moyenne bij elkaar. Winnaar van deze poule was Rob Kramer , die aan een sterk toernooi bezig is.

In poule D was Bab Honig ongenaakbaar. Zonder punt verlies werd hij winnaar van deze poule en wist zelfs te winnen van Richard Stuurman, die genoegen moest nemen met een 12 plek. Ook hem zien we terug komende zaterdag in de finale.

In die finale treffen om 13.30 uur Dolf Heijmans en Vincent Steijger elkaar. Een duel finale waardig. Peter Heine neemt het op tegen Hajo Glandorf omstreeks 14.00 uur. Bab Honig zal in de laatste partij Rob Smit ontmoeten. Daarna wordt naar de finale toegewerkt, waarin uitgemaakt zal worden wie het 3e Sooshoek driebanden toernooi op zijn naam mag schrijven.

FB_IMG_1422904231470-1.jpg

FB_IMG_1422904218840-1.jpg

IMG_7989036098497.jpeg

IMG_7163940318728.jpeg

Driebanden toernooi goed van start.

28-01-2015 - Door: Peter Seymour

 

Michael Joosten lijkt op weg naar de finale - foto Peter Seijmour.

Michael Joosten lijkt op weg naar de finale - foto Peter Seijmour.

De kop is er af. Afgelopen zaterdag werd af gestoten voor het derde Sooshoek driebanden toernooi in de gelijknamige biljart tempel.

 

Gelijk al de eerste verrassing als de nummer drie van vorig jaar Richard Stuurman nipt verliest van Bab Honig (6-7). Stuurman kwam zaterdag verder niet in actie, zo dat die nare smaak blijft hangen tot komende zaterdag. Freek van het Loo daarentegen won nipt van Wapse Heinen en houdt het goede gevoel een week lang vast.

 

Vincent Steijger wordt gezien als een van de kanshebbers op de titel - foto Peter Seijmour.j

Vincent Steijger wordt gezien als een van de kanshebbers op de titel - foto Peter Seijmour.j

Good Old Peter Heine was de eerste die de 15 vol maakte in zijn partij tegen Imco Root. Root zou later ook het onderspit delven tegen Jody Klomp, die door vele gezien wordt als kanshebber op de titel. Winnaar van de vorige editie Eric van Vliet had moeite om opgang te komen tegen Jaap Schouten , maar bleef met 4-2 aan de goede kant van de score.

 

Charlie Kingma van bv ’t Laantje moest zijn meerdere erkennen in Rob Kramer (12-14) maar haalde een punt tegen Gerard Vredenburg (5-5), die op zijn beurt won van Jeroen Dietz (5-6). Dietz liep ook tegen een nederlaag tegen Hajo Glandorff aan, wat op zich geen schande is.

Een andere kanshebber voor een hoge klassering is Michael Joosten. Joosten speelde uiterst geconcentreerd en na zijn 15-5 overwinning op Rob Smit, moest ook WBV coryfee Dolf Heijmans er aan geloven. Heijmans wist zich later nog te herstellen tegen Rob Smit door met 6-9 te winnen.

 

Rob Smit aan stoot in zijn partij tegen Dolf Heijmans - foto Peter Seijmour

Rob Smit aan stoot in zijn partij tegen Dolf Heijmans - foto Peter Seijmour

Een onderonsje van twee spelers van ’t Stoodje Wormerveer kwamen ook aan de tafel. Nummer twee van vorig jaar Vincent Steijger liet Ron Schram zonder punten staan na zijn 10-7 overwinning.

 

Komende zaterdag maken de spelers zich op voor de tweede ronde. Vanaf 13.30 uur komen zij in actie bij de Sooshoek in Wormerveer en iedereen is van harte welkom. Voor Peter Heine is het de dag van de waarheid als hij het op mag nemen tegen Vincent Steijger en Jody Klomp. Bij winst van beide partijen weet hij zich zo goed als geplaatst.

Michael Joosten kan zich bij winst op Jaap Schouten al plaatsen voor de finale. Verder zijn alle ogen gericht op de laatste partij tussen Hajo Glandorf en Charlie Kingma, die voor moet winnen om zicht op de finale te houden.

10929911_658343844287588_3111861411337680909_n-1.jpg

IMG_3050132323328.jpeg